maandag 1 november 2010

Oog makeup kleur.






Gister kreeg ik meerdere keren vragen over welke kleur oogmakeup nou het beste bij een bepaald kleur oog (iris) past. Nou om als eerste te zeggen, persoonlijk vind ik dat er niet echt kleuren zijn die niet bij een bepaalde kleur oog passen, het is niet zo van met een blauw oog staat een champagne kleurige oogschaduw niet, het gaat er gewoon om wat het blauw accentueert, dus wat de kleur ogen nog beter uit laat komen.


Je hebt bij bepaalde oog/haar kleuren van bijvoorbeeld L'oreal speciale palettes waar op de achterkant ook uitleg bij staat hoe je die het beste kan aanbrengen.
Bij deze palettes(quad's) word dus gekeken van wat accentueert de oogkleur, deze quad is voor blauwe ogen.



-Blauwe ogen
Omdat blauw een koele kleur is, kun je bijvoorbeeld warme kleuren (zoals bruintinten ) gebruiken om het blauw te accentueren. Ook mooi; taupe, grijs, lila en groen.

-Groene ogen
Groene ogen lijken groener door warme kleuren, bijvoorbeeld  bruin en bordeauxrood. Wat hier ook mooi bij kan staan is helder paars of goud.

-Bruine ogen
Bruine is een warme kleur dus met koele tinten zoals blauw en violet contrasteert het heel erg mooi. Maar ook bruine tinten kunnen je ogen opgemaakt worden al lijken ze met bruine, warme tinten niet bruiner. Wat ook heel mooi kan staan is bruin goud en champagne.

Wat vind jij? Kun je groen ook met groen dragen of juist helemaal niet? Laat het  achter bij de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten